Πως να σώσω την μπαταρία ; | Palbatt
1956
post-template-default,single,single-post,postid-1956,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,columns-3,qode-child-theme-ver-10.1.2,qode-theme-ver-14.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive
 

Πως να σώσω την μπαταρία ;

Διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Ένας μέσος όρος ζωής της μπαταρίας κυμαίνεται από 2-3 χρόνια σε μια οικονομική ποιότητα 3-4 χρόνια σε μια καλής ποιότητας και πάνω από 4 χρόνια σε μια αρκετά καλή ποιότητα.Όταν μία μπαταρία έχει αδυναμία συγκράτησης της τάσης δηλαδή δυσκολεύεται να εκκινήσει τον κινητήρα σας μετά από μια αρκετά μακρινή βόλτα π.χ.(ένα ταξίδι).Τότε χρήζει αντικατάσταση.

Ορισμένοι απλοί τρόποι να βγάλουμε το μέγιστο από την ποιότητα της μπαταρίας μας.

  • Ότι χειρότερο για την μπαταρίας είναι η ακινησία του αυτοκινήτου – μηχανής – σκάφους μας.Ότι καλύτερο για αυτήν την περίπτωση είναι να προμηθευτούμε έναν ψηφιακό φορτιστή όπου φορτίζει 100% την μπαταρία μας και όταν γεμίσει κόβει το ρεύμα.Και την έχει πάντα έτοιμη για χρήση.
  • Ειδικά για τις μπαταρίες που τις έχουμε τουλάχιστον 2 χρόνια είναι εξαιρετικά ωφέλιμο να αποφεύγουμε τις συχνές κοντινές διαδρομές διότι το δυναμό μας δεν προλαβαίνει να φορτίσει πλήρως.
  • Μην ξεχνάμε αλαρμ – ράδιο cd ανοικτά για ώρα διότι επιβαρύνουμε υπερβολικά την τάση(volt) της μπαταρίας με αποτέλεσμα να πέφτει κάτω από το όριο τάσης(volt) και να της τρώμε μήνες από την ζωή της.
  • Σε καλοκαιρινή περίοδο όπου δουλεύει συνέχεια το air-condition είναι εξαιρετικά ωφέλιμο για την μπαταρία  μας πρώτα να βάζουμε μπρος το αυτοκίνητο και ύστερα να ανάβουμε τον κλιματισμό.
  • Δεν χρειάζεται ΚΑΘΟΛΟΥ να επεμβαίνουμε στην μπαταρία προσπαθώντας να την ανοίξουμε και να συμπληρώσουμε υγρά.Όλες οι μπαταρίες εδώ και χρόνια είναι κλειστού τύπου.Κανένα όφελος δεν θα προκύψει μόνο ζημία θα κάνουμε.
  • Από την στιγμή που είστε ο μόνος οδηγός του αυτοκινήτου τα πρώτα σημάδια αδύναμης μπαταρίας συνήθως θα τα καταλάβετε στην πρώτη μίζα της ημέρας.Θα την ακούσετε όχι τόσο (τσακμάκι) όπως λέμε.Είναι καλό σε αυτήν την περίπτωση να μας επισκεφθείτε για μια ΔΩΡΕΑΝ μέτρηση της μπαταρίας και του δυναμό.